Κέικ με μαρμελάδα φράουλα Little Garden

Υλικά:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
125 γρ. Ζάχαρη
3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα little garden
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
100 γρ. Μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C . Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ( 24Χ 8 εκ) με μαργαρίνη και περιχύνουμε με λίγο αλεύρι.

Βήμα 2
Βάζουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε ένα μπωλ και τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Βήμα 3
Χτυπάμε με μίξερ σε μέση ταχύτητα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder μέχρι να πετύχουμε ένα κρεμώδες μίγμα.

Βήμα 4
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και το ψήνουμε 30- 35 λεπτά , μέχρι μια οδοντογλυφίδα που βυθίζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Βήμα 5
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία !!

Leave your comment

4 × four =