Από παιδί θυμάμαι το άρωμα και τη γεύση από τις μαρμελάδες που έφτιαχνε η γιαγιά μου από τα φρούτα του κήπου μας. Τα χρόνια πέρασαν και η ιδέα για οργανωμένη παραγωγή μικρής κλίμακας με τη γεύση και το άρωμα που νοσταλγώ, έγινε όνειρο ζωής και πραγματικότητα.

Το 2000 ίδρυσα την επιχείρηση Σύγχρονες Γεωργικές Εφαρμογές και ολοκλήρωσα την κατασκευή ενός σύγχρονου γυάλινου θερμοκηπίου στην περιοχή της Ακράτας, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, στον δυτικό Κορινθιακό. Είχα προηγουμένως ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Γεωπονική και είχα αποκτήσει εμπειρία στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Το 2010 άρχισα την καλλιέργεια της φράουλας και τη δοκιμαστική παραγωγή μαρμελάδας, γλυκού κουταλιού και σιροπιού φράουλας σε αναζήτηση των παλιών αρωμάτων και γεύσεων.

Στο θερμοκήπιο το περιβάλλον είναι απολύτως ελεγχόμενο ως προς το κλίμα και τη θρέψη. Οι φράουλες αναπτύσσονται με τη σύγχρονη μέθοδο της υδροπονίας, απαλλαγμένες από τη βλαβερή χρήση ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων, με τη βοήθεια ειδικών μελισσών για την αποφυγή χρήσης ορμονών.

Σε μια περιοχή με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, που αρδεύεται από το νερό της πηγής της Στυγός στον Χελμό, η φράουλα καλλιεργείται αργά και σωστά για αυτό αποκτά αυτό το ιδιαίτερο άρωμα και τη γεύση!

Ολόκληρη η διαδικασία είναι χειροκίνητη και χειροποίητη, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου συντηρητικά, τεχνητά χρώματα, πηκτίνες και σταθεροποιητές.

Παράγουμε και μεταποιούμε αποκλειστικά τις δικές μας φράουλες, σύμφωνα με τον ορισμό και τις αρχές της οικοτεχνίας. Το τελικό προϊόν συσκευάζεται με ασφάλεια και αποθηκεύεται σε χώρο με σταθερές συνθήκες μέχρι να φτάσει στα χέρια σας.

Εκτός από τις φράουλες, καλλιεργούμε λεμόνια τα οποία επίσης μεταποιούμε με τον ίδιο παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο για να παρασκευάσουμε μαρμελάδα και χυμούς.

Αυτή είναι η μικρή ιστορία του κήπου μας, κι αν θέλετε μπορείτε να τη μοιραστείτε και φυσικά να τη γευθείτε!!